2017. április 23., vasárnap

Ibolyaszirup, ibolyalé



Parfékat, fagylaltokat öntözhetünk vele.
 Az íze különlegesen finom és intenzív, olyan, mint az illata.
- egy befőttes üveg ibolyavirág
- 3 dl fehérbor
- 7 dl hideg víz
- egy evőkanál cukor
Ezeket jó összerázni az üvegben. Az üveget teljesen letakarni, becsomagolni hogy ne érje fény, és hűvös helyen 7 napig állni hagyni.
Ezután fel lehet forralni jó sok (kb. 1 kg ) cukorral, és így lesz belőle szirup.

Én ezt a cukros folyamatot kihagytam, így csak nagyon finom ibolyalé maradt, ez látható a fotó is. 
A 7. nap után cukros forralás nélkül üvegekbe töltöttem a levet. Ezért amikor néhány hónap múlva elővettem,  kissé erjedt ibolyapezsgőt találtam az üvegekben.
A receptet Meret Bissegger: Meine wilde Pflanzenküche című könyvében találtuk.