2012. augusztus 15., szerda

SZILVALÉ - szilvaszörp


bio szilvaszörp
Szilvaszörp lesz abból a bioszilvából, ami nem akar lekvár lenni.  Van köztük apró is, olyan, aminek a magját nem lehet kivenni. Ezt egészben főzöm meg cukorral, és a végén átpasszírozom egy szűrőn - így lesz a finom és jó sűrű szörp.
Éppen ma mosolyogtam meg a boltban egy málnaszörpöt, amire ez van ráírva: "Ásványvízből készült". 
Jó, nekem nincs málnaszörpöm, csak szilvaszörpöm van, az viszont nem ásványvízből készül, hanem szilvából. Kevés cukorral, fahéjjal. Tartósítószer, ízfokozó, emulgeálószer, guargumi, gumiarábikum, térfogatnövelők, aromák, stb. NÉLKÜL. És nem tartalmaz nyomokban sem szóját, sem földimogyorót. Kimaradtak belőle az E-számok is.

 A dezertőr szilvák - akik végül mégiscsak a fazékba kerülnek, és szörpként végzik. 
Házi-szörpöt mindenkinek! Főzzétek magatok a szörpöt, lekvárt!